Срещу подут корем и газове използвайте сок

Подут корем се образува в следствие на натрупване в организма на течности, твърди вещества и газове, а с тях можем да се преборим само със сок.

Подутият корем се среща често при хората и всеки иска да избегне дискомфорта и болката, която причинява. С него можете да се преборите лесно и то само с приема на пресен сок от естествени съставки.

“Демир

Причините за подутия корем и газовете могат да се предизвикат не само от бобовите култури. Неправилното хранене също е една от основните причини за това неблагоприятно състояние, което ни кара да се чувстваме зле. От подуване на корема се оплакват и много жени преди менструация. Когато имунната система е слаба също може да се наблюдава podut koremподуване на корема, защото се нарушава функцията на червата. Заболявания на храносмилателната система и алергии също могат да предизвикат надуване на стомаха и газове. Подуването на стомаха може да ви подсказва за наличието на заболяване, така че не оставяйте този симптом на страна и при нужда се свържете със специалист.

Все пак в случай, че подуването на корема е в следствие на консумацията на бобови култури, неправилно хранене или преди настъпването на менструация можете да си приготвите сок, който ще облекчи състоянието ви.

Ето как малко ананас, копър, целина и джинджифил ще спрат подуването на корема:

Трябва ви 1 малък ананас, който ще разрежете на половина и едната част ще поставите в блендер. Към него прибавете 2 измити стръка от копър, 2 листа целина заедно със стъблата, които също сте измили предварително и накрая сложете 3-сантиметрово парче от корена на джинджифила. Всички съставки са в блендера и ги смилате с негова помощ, като можете да добавите вода, в случай, че стане много гъсто и по скоро прилича на каша. Този пресен сок се пие сутрин на гладно. Приемате от лечебния сок, който ще спре подуването и газовете докато чревната флора се възстанови напълно.

Всяка една от вложените съставки има своята лечебна сила и когато се комбинират те стават чудноват лек. Например, както е известно копърът има успокояващо действие, ананасът подобрява храносмилане, целината не позволява на организма да задържа водата, а джинджифила се грижи за възстановяването на нарушената чревна флора.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *