Срещу язва и болки в ухото се използва дебела мара

Най-подходящата билка, която можете да използвате срещу болки в ухото, язва и още много други заболявания, за които ще ви кажем рецепти от народната медицина е билката дебела мара.

Тази билка расте по каменисти и сипейни месно, но е много непретенциозна и можете да си отглеждате на двора или дори в сандъче на терасата. Не изисква много грижи, не е нужно да я поливате всеки ден, просто трябва да и осигурите достатъчно светлина. Името на дебела мара идва от това, че е едно много сочно растение, на което цветовете могат да са червени, жълти или розови. Посейте си я у дома, защото ще краси градините ви, но в случай на нужда винаги ще ви се притече на помощ.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Листата на дебелата мара са сочни и имат много благоприятни свойства, използват се като болкоуспокояващо средство, имат завидно противовъзпалително действие и притежават антибактериално свойство. Много подходящи са за ползване при наличието на рани по тялото, защото стимулират тяхното зарастване.

Срещу язва и болки в ухото се използва дебела мара

Срещу язва и болки в ухото се използва дебела мара

В сочните листа на билката дебела мара има мравчена и ябълчена киселина, които спомагат за лечението на епилепсията, неспокойния сън и нервните нарушения. За тези заболявания ще използваме сока на сочните листа.
Болката в ушите можете да спрете само за няколко минути, като капнете в засегнатия орган по 2 капки от сока на сочните листа, който е прясно изцеден.

От стъблата и листата на дебелата мара можете да си направите много лесно лечебна отвара, която да пиете за възстановяване на силите след тежко заболяване, подобряване функциите на храносмилателната система и за сваляне на високото кръвно налягане. Чудотворната отвара пригответе по следния начин: трябва ви 1 равна лъжица за супа от стръковете и листата на дебелата мара, която ще сложите в кипящата на котлона вода. Ще варите 15 минутки и после ще я оставите да кисне така още 30 минути. След изстиването на чудотворната течност е ред на прецеждането. Ще пиете от нея 3 пъти по винена чаша на малки глътки.

От дебелата мара може да се приготви и също толкова ефикасна запарка: нарежете на малки парченца листа и стръкове от тази лечебна билка. После от тях вземете чаена лъжичка и я прибавете към вряща вода, която е чаена чаша. Захлупете съда и когато запарката изстине я изпийте цялата, но отново на малки глътчици без да бързате.

Отварата и запарката от дебела мара има едно и също благоприятно действие върху организма ви и няма значение кое ще си направите. Изпиете ли една от тези течности ще се избавите от киселините и ще си помогнете за лечението на язва.

Сочните листа на дебелата мара се използват и при ожесточената борба с рак на кожата, като се налагат компреси с тях в прясно състояние върху засегнатите места.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *