Стъпалата ни говорят

От древни времена източната медицина е считана за една от първите най-точни, спасяваща човешки животи. Само по кожата, ноктите и косата, лечителите са можели да определят какво е здравословното състояние на човека срещу тях. Без кръвтни изследвания, без ултразвук, скенер или рентген.

veniДобре е човек профилактично и редовно да следи състоянието на здравето си. Ето защо в тази задача може да ви помогне самодиагностиката по гореспоменатите фактори. И по-точно само по вида на стъпалата, които ни говорят много:

– ако например кожата по палците ви е раздразнена, суха и с ясно изразени мазоли, тогава това може да е причина от липсата на някои витамини – А, от група В или пък да имате всеобщо изтощение на организма, както и да сте под непрекъснато нервно напрежение.

– ако пък кожата под малкия пръст е груба, тогава това може да е в резултат на различни сърдечни проблеми, а пък на десния крак загрубялата кожа под малкия пръст говори за чернодробни проблеми.

– ако кожата по външните страни на горната фаланга на палците е удебелена, това дава сигнал за неизправност на щитовидната жлеза.

Стъпалата ни говорят
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *