Стъпалата ни говорят

От древни времена източната медицина е считана за една от първите най-точни, спасяваща човешки животи. Само по кожата, ноктите и косата, лечителите са можели да определят какво е здравословното състояние на човека срещу тях. Без кръвтни изследвания, без ултразвук, скенер или рентген.

“Демир

veniДобре е човек профилактично и редовно да следи състоянието на здравето си. Ето защо в тази задача може да ви помогне самодиагностиката по гореспоменатите фактори. И по-точно само по вида на стъпалата, които ни говорят много:

– ако например кожата по палците ви е раздразнена, суха и с ясно изразени мазоли, тогава това може да е причина от липсата на някои витамини – А, от група В или пък да имате всеобщо изтощение на организма, както и да сте под непрекъснато нервно напрежение.

– ако пък кожата под малкия пръст е груба, тогава това може да е в резултат на различни сърдечни проблеми, а пък на десния крак загрубялата кожа под малкия пръст говори за чернодробни проблеми.

– ако кожата по външните страни на горната фаланга на палците е удебелена, това дава сигнал за неизправност на щитовидната жлеза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *