Ще бъдете здрави ако се смеете

Когато сте в добро настроение и се смеете често имунната ви система ще бъде здрава.

Японски учение са направили многобройни изследвания и са доказали, че положителното настроение, веселието, щастието и смехът ще помогнат да се избавите от алергичните пристъпи, без да се налага да пиете лекарства.

funЗа да направят единият експеримент те направили доброволен тест на 30 жени, които страдат от алергии към прах и били инжектирани с препарати, които съдържат алерген. Симптомите от алергията веднага са на лице, всяка една жена жена получила обрив, зачервяване на очите и кашляли. След това жените били разделени на две групи на случаен принцип. Едната група била настанена в стая, където гледали комедии, за да се стимулират техните положителни емоции и смях. Другата група е настанена в стая, където се били разказвали подробни истории за катастрофи.

Демир бозан билки за бъбреци

След като експеримента приключил и на двете групи били направени анализи, които показват, че при първата група жени, които са гледали комедии симптомите били снижени до минимум, а при 50% от жените дори изчезнали напълно. При втората група от жени, които слушали истории за катастрофи симптомите остават, а при някои от жените дори стават по-силни.
Японските учени направили изявление пред Ройтерс и заявили, че този експеримент доказва как положителните емоции и смехът помагат при алергични пристъпи и заздравяват имунитета.

На база на всички тези данни можем да направим извода, че за да се избавим от алергичните пристъпи не ни трябват лекарства, а просто е нужно да се избавим от стреса и тревогите и да се смеем по често за да сме здрави.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *