Страдате от главоболие?! Изпийте това!

Главоболието бяга от тези билкови комбинации

В българската народна медицина има билка за всяка болест и преди да посегнете към болкоуспокояващите Билка.инфо ви предлага няколко традиционни рецепти, които са лесни за изпълнение и ще облекчат симтомите на главоболието ви .

“Фигурин

Начин на приготвяне и употреба

Главоболието бяга от тези билкови комбинации!

Главоболието бяга от тези билкови комбинации!

4-5 зърна смляна медицинска дъвка и 100 гпочистени и смлени семки от бяла тиквасе объркват с 2 лъжици мед. Разбърква се до получаване на хомогенна смес, след което се взима сутрин и вечер преди ядене по 1 с.л.

Начин на приготвяне и употреба

Внимателно се смесват и се разбъркват по 30 г цвят от лайка, плодове от хвойна и листа от живовлек. с 500 мл вода се заливат 2 чаени лъжички билкова смес.Варят се на тих огън за около 10 минути. След като поизстине, получената отвара се прецежда и се приема сутрин и вечерпо 1 чаена чаша топла запарка.

Начин на приготвяне и употреба

Смесват се внимателно и се разбъркват по 20 г листа от маточина, стръкове от лазаркиня,стръкове от червен кантарион, корени от валериана и стръкове от ароматна теменуга. 2 супени лъжици от билковата смес се варят 10 минути на тих огън в 600 мл вода. След изстиване отварата се прецежда и се пие 3 пъти дневно преди хранене по 1 винена чаша.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *