Стресът си отива с анасоново етерично масло

Анасоновото етерично масло може да се похвали с мощни антиепилептични, антиревматични и също антисептични свойства. Освен това, то гони газовете, има седитивни свойства и преди всичко отхрачващи. Едно изключително етерично масло, което всеки трябва да опита.

pohudenie2Самият продукт се извлича чрез дестилация на пара, като се използват сушените плодове на анасона. Те са широко използвани при производството, както на сладкарски изделия, така и при различни парфюми, сапуни и лекарства.

Заради своето релаксиращо свойство, маслото от анасон е много добро при такива случаи, като тревожност, нервни изблици, а и стрес и гняв. Също така успокоява съня. 

Освен това се смята, че заради своето свойство да стимулира циркулацията на кръвта, маслото е много добро при ревматични и артритни болки.  Стимулира и нервната система, като прави човек по-активен и бдителен. А и много полезно за денталното здраве. В паста за зъби ще ви помогне да се предпазите от зъбен камък, а венците и зъбите се поддържат здрави и стегнати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *