Стриите изчезват с бръшлян

Стриите се появяват на тялото, когато има увредени нишки на съединителната тъкан, заради атрофия.

Те могат да си намерят място на вашето тяло и при липса на колаген, който спомага за еластичността на кожата. Стриите най-често се срещат при бременните жени, заради бързото натрупване на телесна маса и неспособността на кожата да се разтегне толкова за кратък период от време. Все пак белезите могат да се появят и при всяка жена без значение дали е с наднормено тегло или не е раждала.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

За да премахнете стриите от тялото ще ви е нужна помощта на бръшляна, който е широко разпространен и познат. Той е многогодишен храст, който се увива и катери нагоре, като може да достигне височина до 30 метра. В съдържанието му присъстват флавоиди и сапонини, които могат да заличат появилите се стриистриите

От вас се иска просто да нанасяте на проблемните зони с помощта на масажиращи движения масло от бръшлян. С помощта на съдържащите се съставки в него мастните тъкани направо се изпаряват и забравяте за проблема с целулита.

Можете да си приготвите масло от бръшлян срещу стриите в домашни условия, като следвате тази рецепта:

Откъснете само 1 шепа бръшлянови листа и ги нарежете на едро, като към тях прибавите и 1 стъг розмарин. Разбъркайте билките заедно и ги поставете в буркан. След това прибавете 200 милилитра зехтин и сложете получилата се смес на топло място. Тя трябва да престои така 2 седмици, след което се прецежда и се премества в съд, който е непрозрачен. Ежедневното масажиране на местата, на които има появили се стрии ще доведе до тяхното премахване.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Стриите изчезват с бръшлян

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *