Сусамово олио лекува зъбобол

Приложението на сусамово олио е в кухнята, но в народната медицина то също има отделено място и то за лечение на зъбобол.

В нашата страна рядко се използва сусамово олио, но е много разпространено в източната кухня. Използва не само за приготвяне на вкусни ястия, но и в козметиката. Също така намира и своето място при лечение на разнообразни заболявания.

“Фигурин

Сусамовото олио намира приложение за лечение кожни заболявания, рани и лишеи. То е известно и със своето противовъзпалително свойство, което позволява да успокоите болките причинени от зъб.zubobol

Можете да използвате този продукт и за профилактика на устата, защото специалисти са доказали, че чрез жабурене се намалява броя на бактериите в устата. Жабурите ли се редовно със сусамово олио зъбите ви ще станат по-здрави, венците ви вече няма да са оголени, а броя на кариесите ще намалее. Освен това редовното жабурене с продукта ще подобри значително устната хигиена, което ще ви предпази от развитието на стоматологични проблеми и така ще можете да избегнете посещението на зъболекарския кабинет.

Когато ви боли зъб и венеца под него се е подул просто трябва да намажете засегнатото място със сусамово олио. Благодарение на съставките, които съдържа продукта има болкоуспокояващо действие. Болката на зъба ще изчезне малко след нанасянето на олиото. Да болката ще изчезне, но посещението при стоматолог е неизбежна.

Всички специалисти препоръчват поне веднъж дневно да се жабурите със сусамово олио, за почистване на устната кухина от бактерии. С една супена лъжица от продукта жабурете енергично в продължение на няколко минути и след това изплюйте. Добре е след тази баня за уста да изплакнете с хладка вода. Ако сте постоянни положителния ефект ще е на лице не след дълго.

Зъбната ви хигиена ще е много добра, бактериите ще бъдат убити, а това ще ви помогне да се усмихвате по-често, защото зъбите ви ще са здрави и бели.

Кой не би искал една прелестна усмивка. Сега вече това е възможно и то само с няколко лесни стъпки, които можете спокойно да извършите у дома, защото не изискват много време. Не забравяйте, че усмивката също предпазва организма от заболявания, така че нека не слиза от лицето ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *