Тайните, които ни разкриват ноктите

Можете лесно да разберете дали здравословното ви състояние е добро благодарение на ноктите.

Те крият много тайни за здравето ви, които днес ще ви покажем как лесно да разчетете и да вземете навременни мерки. По ноктите ви може да има бели петна, да се чупят лесно и да се напукват, а всеки един от тези сигнали показва какво точно се случва с организма ви.

“Фигурин

Ноктите ще ви подскажат дали кръвната циркулация и сърдечно-съдовата дейност функционират правилно, като погледнете белите дъгички, които се намират в началото на ноктите. В случай, че те са очертани добре няма за какво да се тревожите всичко е наред с тези органи и техните функции. Когато тези дъгички са силно изразени и заемат голяма част от ноктите те ни подсказват, че кръвното налягане е високо. В случай, че дъгичките са малки и почти не се очертават на ноктите това ни подсказва, че кръвното налягане е ниско.nokti

В случай, че ноктите ви имат различен цвят от бледорозово това сигнализира за наличие на здравословен проблем. Когато ноктите ви придобият жълтеникав цвят те ни подсказват за наличието на гъбична инфекция. Не обърнете ли внимание на време на наличната инфекция ноктите ви ще се удебелят значително и това ще предизвика тяхната ронливост.

Ако ноктите ви имат силно изразен жълтеникав цвят това трябва да ви наведе на мисълта да намалите цигарите, те са вреди за здравето и причиняват редица здравословни проблеми след продължителен период на употреба. Тези жълти нокти може да искат да ви подскажат и за наличието на синузит или развиването на бронхит.

В случай, че ноктите ви придобият сивкав цвят това е знак, че количеството на кислорода не е достатъчно. Този цвят подсказва, че има вероятност да бъдете повалени от пневмония. Вземете мерки от народната медицина, за да не станете жертва на заболяването.

Ако ноктите ви нямат нормалния блясък и са доста бледи те подсказват за наличието на анемия. Този признак обаче не бива да се взема под внимание от хора в напреднала възраст, защото това е нещо нормално при тях.

Ноктите подсказват и дали сте засегнати от артрит или ревматизъм и то в началните стадии на заболяванията. Просто погледнете ноктите си и вижте дали по тях има бразди, ако те са на лице това ви подсказва, че едно от тези заболявания е в начален стадии.

Белите петна по ноктите подсказва, че организмът ви се нуждае от калций, затова препоръчваме консумацията на храна богата на това вещество.

В случай, че ноктите ви са тънки и много лесно се чупят е добре да си почивате повече, защото този признак подсказва за преумора и стрес. Ако пък налице е другата крайност и ноктите ви са твърди това е знак, който подсказва за смущения в кръвообръщението.

Напуканите нокти издават тайната, че има проблем с щитовидната жлеза и тя не функционира правилно.
Растежът на ноктите се ускорява когато времето е топло, така че ако ноктите ви растат бавно в такъв период това означава, че двигателната активност не е достатъчна. Този признак често се наблюдава и при бременните жени. Препоръчваме повече разходки, защото така ще се подобри циркулацията на кръвта.

Често поглеждайте ноктите си, защото тайните, които разкриват са уникални и могат да ни помогнат да хванем заболяването още в неговия първоначален стадии. Така лечението, което ще приложите няма продължи дълго и със сигурност ще го преборите лесно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *