Тази билка спира киселините!

Отървете се от неприятния вкус в устата и подобрете качеството на храносмилането

Причините за появата на киселини варират от наличието на стрес до некачествено храносмилане и проблемен стомах.

В процеса на храносмилане в стомаха ни се отделят стомашни сокове, които съдържат ензими и киселини. Ролята им е да разградят приетите по време на хранене продукти. Не са рядко обаче и случаите, когато тези ензими и киселини променят местоположението си и се връщат обратно по хранопровода, като оставят след себе си неприятен горчив или кисел вкус в устата, парене в областта над стомаха, предизвикват оригване и къркорене.

Отървете се от неприятния вкус в устата!

Отървете се от неприятния вкус в устата!

Съществуват редица храни, които провокират появата на парене и киселини. Такива са например лютите и прекалено подправените ястия, пържените и мазни продукти, ястията с повече домати, кетчуп и горчица, лук и чесън, чушки, оцет. Киселини могат да се появят дори и след консумация на цитрусовите плодове, мента и шоколадови изделия. Газираните и алкохолните напитки, сокове, кафето и чаят също не са препоръчителни.

Билка.инфо ви предлага тази доказала своята ефективност билкова рецепта, с чиято помощ ще се отървете от неприятния вкус в устата си и ще подобрите качеството на храносмилането.

Начин на приготвяне – една лъжичка бял равнец (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се малко да престои и се прецежда. На ден се изпиват на глътки по 2-3 чаши от този чай.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *