Тесните дрехи влияят неблагориятно на здравето

Повечето съвети за здравословен начин на живот са от рода – да не се пуши, да се контролира количеството и качеството на приеманата храна, да се правят повече физически упражнения, да не се употребява алкохол и други. Всичко това е факт и за да сме здрави наистина трябва да спазваме всички тези съвети дори и в минимални стойности.

“Фигурин

article_16974_thema86Много рядко, обаче се засяга въпроса за дрехите и техните положителни и отрицателни ползи за здравето. Днес е много популярно да се носят тесни дънки, за да се опише добре всяка една извивка на тялото и да изглеждаме секси, но те вредят на здравето. Когато сме обути с такива тесни панталони или дънки се затруднява нормалното движение на кръвта и така риска от поява на отоци нараства значително. Дори да се чувствате удобно в тесните дънки те пристягат тялото и риска от получаването на сериозни тромби е много висок. В случай, че носите само такива тесни дрехи ежедневно може да се увеличи кръвното налягане или да се получат други сериозни усложнения.

Специалистите или по-точно кардеолозите твърдят, че честото носене на тесни дънки ще създадат проблеми, като най-често срещаните са задържане на течност в организма и проблеми със сърцето. Ежедневната им употреба може да бъде виновна за появяването на целулит и за струпването на мазнини в различните зони на тялото. Те усложняват навлизането на кислород в клетките и затрудняват храносмилането.

Ето и няколко полезни съвета за добро здраве:

1. По 5 пъти в седмицата правете леки физически упражнения поне по 30 минути на ден. Това ще помогна да имате здраво сърце.

2. Избегнете лошия холестерол, като включите в менюто си повече плодове и зеленчуци и избягвате тежките мазнини.

3. Не стойте дълго време седнали с кръстосани крака.

4. Намалете или спрете цигарите.

5. Не носете тесни дрехи, заменете ги с дрехи с по-свободна кройка и е препоръчително да бъдат от естествени материали. В случай, че усетите изтръпване на ръцете или нозете това задължително трябва да ви наведе на мисълта, че е време да ограничите носенето на тесните дрехи и да ги замените с нещо друго.

6. Препоръчително е да не стоите по цял ден на крака, сядайте винаги когато имате възможност за това.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *