Тесните дрехи влияят неблагориятно на здравето

Повечето съвети за здравословен начин на живот са от рода – да не се пуши, да се контролира количеството и качеството на приеманата храна, да се правят повече физически упражнения, да не се употребява алкохол и други. Всичко това е факт и за да сме здрави наистина трябва да спазваме всички тези съвети дори и в минимални стойности.

article_16974_thema86Много рядко, обаче се засяга въпроса за дрехите и техните положителни и отрицателни ползи за здравето. Днес е много популярно да се носят тесни дънки, за да се опише добре всяка една извивка на тялото и да изглеждаме секси, но те вредят на здравето. Когато сме обути с такива тесни панталони или дънки се затруднява нормалното движение на кръвта и така риска от поява на отоци нараства значително. Дори да се чувствате удобно в тесните дънки те пристягат тялото и риска от получаването на сериозни тромби е много висок. В случай, че носите само такива тесни дрехи ежедневно може да се увеличи кръвното налягане или да се получат други сериозни усложнения.

Специалистите или по-точно кардеолозите твърдят, че честото носене на тесни дънки ще създадат проблеми, като най-често срещаните са задържане на течност в организма и проблеми със сърцето. Ежедневната им употреба може да бъде виновна за появяването на целулит и за струпването на мазнини в различните зони на тялото. Те усложняват навлизането на кислород в клетките и затрудняват храносмилането.

Ето и няколко полезни съвета за добро здраве:

1. По 5 пъти в седмицата правете леки физически упражнения поне по 30 минути на ден. Това ще помогна да имате здраво сърце.

2. Избегнете лошия холестерол, като включите в менюто си повече плодове и зеленчуци и избягвате тежките мазнини.

3. Не стойте дълго време седнали с кръстосани крака.

4. Намалете или спрете цигарите.

5. Не носете тесни дрехи, заменете ги с дрехи с по-свободна кройка и е препоръчително да бъдат от естествени материали. В случай, че усетите изтръпване на ръцете или нозете това задължително трябва да ви наведе на мисълта, че е време да ограничите носенето на тесните дрехи и да ги замените с нещо друго.

6. Препоръчително е да не стоите по цял ден на крака, сядайте винаги когато имате възможност за това.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *