Тези билки помагат при сърбеж!

Сърбежът се появява в следствие на различни фактори

Сърбежът е напълно нормално явление и в зависимост от причината, която го поражда, сърбежът по кожата може да изчезне бързо, когато е вследствие натрупване на мъртви епителни клетки или да бъде с по-продължителен характер, когато е причинен например от хронична екзема.

Сърбежът е нормално явление, но дразнещо!

Сърбежът е нормално явление, но дразнещо!

Сърбежът се появява в следствие на различни фактори, а като най-чести причини за него се открояват суха кожа, алергия или раздразнение от домакинските и химически препарати. При повечето хора, особено такива в напреднала възраст, а и при немалък брой бременни жени кожата става доста чувствителна.

В повечето случаи сърбежът е „само” неприятен, но в редки случаи сърбеж по цялото тяло означава сериозно нелекувано заболяване, като диабет, хепатит или смущения във функциите на щитовидната жлеза.

Начин на приготвяне и употреба – в една кофа вряща вода се слагат 2 – 3 стръка коприва, дълги поне половин метър. Кисне, докато стане поносимо топла и с отварата се полива цялото тяло. Прави се 2 – 3 пъти поред.

Начин на приготвяне и употреба – прави се студен извлек от мента. От вечерта се накисват няколко клончета от прясната билка (или 1 – 2 чаени лъжички сушена билка) в 1 чаена чаша вода и на сутринта извлекът е готов. С добре напоено парче памучен плат или памук се обтриват местата, които сърбят.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *