Тези билки помагат при сърбеж!

Сърбежът се появява в следствие на различни фактори

Сърбежът е напълно нормално явление и в зависимост от причината, която го поражда, сърбежът по кожата може да изчезне бързо, когато е вследствие натрупване на мъртви епителни клетки или да бъде с по-продължителен характер, когато е причинен например от хронична екзема.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Сърбежът е нормално явление, но дразнещо!

Сърбежът е нормално явление, но дразнещо!

Сърбежът се появява в следствие на различни фактори, а като най-чести причини за него се открояват суха кожа, алергия или раздразнение от домакинските и химически препарати. При повечето хора, особено такива в напреднала възраст, а и при немалък брой бременни жени кожата става доста чувствителна.

В повечето случаи сърбежът е „само” неприятен, но в редки случаи сърбеж по цялото тяло означава сериозно нелекувано заболяване, като диабет, хепатит или смущения във функциите на щитовидната жлеза.

Начин на приготвяне и употреба – в една кофа вряща вода се слагат 2 – 3 стръка коприва, дълги поне половин метър. Кисне, докато стане поносимо топла и с отварата се полива цялото тяло. Прави се 2 – 3 пъти поред.

Начин на приготвяне и употреба – прави се студен извлек от мента. От вечерта се накисват няколко клончета от прясната билка (или 1 – 2 чаени лъжички сушена билка) в 1 чаена чаша вода и на сутринта извлекът е готов. С добре напоено парче памучен плат или памук се обтриват местата, които сърбят.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *