Тези билки помагат в борбата с астмата!

 Астмата в много случаи се дължи на алергия

Астмата обикновено засяга зрялата възраст, но се среща също така при деца и юноши. Тя е вид детска болест, която напоследък се среща все по-често и в много случаи се дължи на алергия. Когато забележите при детето задух или пък свирещи шумове при вдишване, родителите трябва незабавно да го заведат  на лекар, който да определи терапията. Но и тук майката природа ни е дала средства, които могат да подпомогнат разумно лечението след консултация с лекар.

 Астмата в много случаи се дължи на алергия!

Астмата в много случаи се дължи на алергия!

Астма е заболяване, което се проявява с пристъпи от задух , затруднено е издишването, поради което гръдният кош е максимално разширен.

Астматичният пристъп се появява най-често нощно време, като по време на пристъпа болните изпитват силен задух, сядат на леглото, шийните вени се подуват.

Лечебен билков чай от бъз и подбел при астма:

Начин на приготвяе – вземаме 20 г цвят от бъз, 15 г листа от подбел, 5 г плод от резене. След това1 пълна чаена лъжичка от тази смес се залива с 1/4 литър вряща вода, запарва се 10 мин.и се подслажда с 1 чаена лъжичка мед. От чая накарайте детето да пие сутрин и вечер по 1 чашка. (Диабетиците да не подслаждат!).

Този чай все повече се прилага при астматиците. След прилагане на чая, астматичните пристъпи не само стават по-редки, но и не протичат така бурно.

За тези, които страдат от астма, се препоръчва да се качват по върховете. Това предизвиква дълбоко дишане.

Тези билки помагат в борбата с астмата!
5 (100%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *