Тези билки помагат в борбата с астмата!

 Астмата в много случаи се дължи на алергия

Астмата обикновено засяга зрялата възраст, но се среща също така при деца и юноши. Тя е вид детска болест, която напоследък се среща все по-често и в много случаи се дължи на алергия. Когато забележите при детето задух или пък свирещи шумове при вдишване, родителите трябва незабавно да го заведат  на лекар, който да определи терапията. Но и тук майката природа ни е дала средства, които могат да подпомогнат разумно лечението след консултация с лекар.

“Фигурин
 Астмата в много случаи се дължи на алергия!

Астмата в много случаи се дължи на алергия!

Астма е заболяване, което се проявява с пристъпи от задух , затруднено е издишването, поради което гръдният кош е максимално разширен.

Астматичният пристъп се появява най-често нощно време, като по време на пристъпа болните изпитват силен задух, сядат на леглото, шийните вени се подуват.

Лечебен билков чай от бъз и подбел при астма:

Начин на приготвяе – вземаме 20 г цвят от бъз, 15 г листа от подбел, 5 г плод от резене. След това1 пълна чаена лъжичка от тази смес се залива с 1/4 литър вряща вода, запарва се 10 мин.и се подслажда с 1 чаена лъжичка мед. От чая накарайте детето да пие сутрин и вечер по 1 чашка. (Диабетиците да не подслаждат!).

Този чай все повече се прилага при астматиците. След прилагане на чая, астматичните пристъпи не само стават по-редки, но и не протичат така бурно.

За тези, които страдат от астма, се препоръчва да се качват по върховете. Това предизвиква дълбоко дишане.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *