Тези рецепти ще ви помогнат при шум в ушите и увреден слух

Много хора усещат шум в ушите или имат увреден слух, а ние можем да им помогнем, като представим няколко рецепти, които ще подобрят здравословното им състояние.

Шумът в ушите може се появи при по-голяма чувствителност на ревната система, но често това е признак за заболяване. Този ежедневен шум в ушите предизвиква безпокойство и неблагоприятно въздействие, което оказва силно влияние върху извършването на ежедневните дейности. Шумът в ушите може да е слаб или силен, но независимо от неговата степен той предизвиква доста голям дискомфорт. В случай, че шумът в ушите е предизвикан от заболяване той често е придружаван и от други симптоми, като например често замайване, загуба на равновесие, гадене придружено с повръщане.

Тези рецепти ще ви помогнат при шум в ушите и увреден слух

Тези рецепти ще ви помогнат при шум в ушите и увреден слух

Шумът в ушите може да подсказва за болестта на Мениер, слухов неврит, възпаление на вътрешното или средното ухо, слухов неврит и други. Не подценявайте шума в ушите и вземете мерки веднага след появата му, защото той води до намаляване на слуха.

За увреждането на слуха могат да бъдат се изброят много „виновници“, но най-често причината е честото излагане на силен шум, стара травма, бактериални или вирусни инфекции, туморни образувания, вродени малформации и приема на медикаменти.

“Демир

Първата рецепта, която ще ви предложим за спирането на шума в ушите е много популярна и може би всеки от вас я знае, но тя е доста ефикасна. Ще ви трябва само чаена лъжичка зехтин, който ще „налеете“ в ушния канал. След процедурата запушете ухото с малко памук за да не изтече зехтина и метода да се окаже неефикасен. Можете да прилагате това лечение докато забележите подобрение.

Билката меча лапа е много подходяща за спирането на шум в ушите. От лековитата билка ще използваме само едно листо, на което ще изцедите сока. Капвате изцедения сок в ушите и повтаряте процедурата всеки ден докато шума в ушите изчезне напълно. Този метод е много добър и за регулиране на кръвно налягане.

При увреден слух използвайте билката арника, от която се приготвя тинктура. За направата на тинктурата са ви нужни изсушените цветенца на арниката, които ще сложите в шише и ще залеете с 70-градусов спирт. Съотношението билка-спирт е 1:10. Тинктурата се оставя за 14 дни и след това от нея се капва в засегнатото ухо по 3 капки измерени с капкомер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Тези рецепти ще ви помогнат при шум в ушите и увреден слух

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *