Това помага при възпалени венци!

Възпалението на венците е бактериална инфекция на тъканите и костите

Възпалението на венците е бактериална инфекция на тъканите и костите, които обграждат и поддържат зъбите. В зависимост от степента на увреждане възпаление може да бъде два вида: гингивит и пародонтит.

Възпалението на венците е бактериална инфекция!

Възпалението на венците е бактериална инфекция!

На всеки един от нас му е познат страха от зъболекарския стол. Може би мнозина от нас с удоволствие биха седнали на електрически, но не и на зъболекарския.

Но започне ли подуването, почервеняването и кървето на венците има и алтернатива.

“Демир

Билка.инфо ви предлага тези билкови рецепти, с чиято помощ ще спрете възпалението на венците и цялостно ще подобрите устната си хигиена.

Начин на приготвяне и употреба – смесете 100 г листа от смрадлика, 100 г кори от дъб, 50 г цветове от лайка и 50 г листа градински чай. Две супени лъжици от билките се слагат в 500 мл вода и се оставят да врат за около 10 минути. След прецеждане отварата се използва за жабурене през 2 часа.

При гнойно възпаление на венците

Начин на приготвяне и употреба – смесват се по 50 г от следните билки – коренища исиот, листа дебелец, листа люляк, цветове синчец, корени къпина и корени черен оман. Две супени лъжици от добре наситнените билки се слагат да врат в 500 мл вода, за около 10 минути. След като поизстине, от отварата се правят гаргари на всеки 2 часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *