Удължете живота си с консумация на ядки

Специалистите доказаха, че любителите на ядки извличат най-благоприятните ползи от тях.След направено проучване специалистите установиха, че хората, които консумират ежедневно ядки живеят по-дълго.

Според учените всекидневната консумация на ядки не само удължава живота, но и спомага за по-здравословен начин на живот.

AA026294Проучването, което правят специалистите отнема цели 30 години, а участниците в него са над 120 000 души. След като са разгледани всички данни учените могат да твърдят, че хората, които са консумирали ядки по-бавно достигат до летален изход.

“Фигурин

Хората от проучването, които са консумирали ядки поне веднъж в седмицата са предпазени от летален приск с цели 11% в сравнение с тези, които въобще не са консумирали.

Както казахме консумацията на ядки спомага за по-здравословен начин на живот, а по-точно големия проблем на населението с наднорменото тегло намалява, вероятността от тютюнопушене също значително намалява, а това от своя страна допринася за по-голяма физическа активност.

Честата консумацията на ядки също така намалява холестерола, възпаленията и инсолиновата резистентност. В съдържанието на ядките има не наситени мазнини, белтъчини, растителни витамини и минерали, затова те са много подходящи за консумация между храненията, вместо сладките и бисквитите, които похапваме.

Независимо, че са направени толкова много проучвания свързани с ядките те не са достатъчни за да може специалистите да кажат твърдо, че тяхната консумация е свързана с дълголетието. За да се докаже тази теория е нужно да се проведат още изследвания.

За да се осъществи новото проучване са нужни много финансово средства, които са предоставени от Националния здравен институт на САЩ, заедно с International Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *