Уникални рецепти помагат при безсъние!

Ето най-добрите билкови рецепти, с чиято помощ отново ще спите като новородени

Един от най-големите врагове на съвременния човек е безсънието, което ни кара да се въртим до малките часове в леглото, броейки овце и какво ли още не.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Ето най-добрите билкови рецепти, с чиято помощ отново ще спите като новородени!

Ето най-добрите билкови рецепти, с чиято помощ отново ще спите като новородени!

Билка.инфо ви предлага най-добрите билки и рецепти, с чиято помощ отново ще спите като новородени.

Лайката успокоява нервната система. 2 супени лъжици от билката се слагат в 500 мл вряла вода и се покрива плътно за 10 – 15 минути, за да не се изпари етеричното масло. Приема се подсладена с мед.

Валерианата е една от най-ефективните билки срещу нервно безсъние и тревога. Приготвя се като в горната рецепта, а може и на капки от аптеката.

Начин на приготвяне и употреба – 50 г семе от копър се вари в 500 мл вино на бавен огън за 5 минути. Преди лягане се изпиват по 50 – 60 мл.

Начин на приготвяне и употреба – смесете 100 г шишарки хмел, 100 г стръкове комунига, 100 г цветове лавандула, 50 г стръкове мащерка, 50 г стръкове водна детелина, 50 г цветове глог, 80 г стръкове маточина и 40 г коренища дилянка. 2 супени лъжици от така получената билкова смес се заливат с 500 мл вряла вода. След прецеждане се приема по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно, като последната доза за деня е преди лягане. Вечер преди лягане да се взема хладък душ с разтривка, без да се мокри главата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *