Уникалните свойства на содата за хляб

Содата за хляб присъства в ежедневието на всеки човек, защото тя се използва за приготвяне на вкусни ястия. Много малко от нас обаче знаят, че можем да я използваме и за да поддържаме красотата си. Днес ще ви представим няколко нестардартни приложения на тази съставка.

soda bikarbonat prilojenieМожете да използвате содата за хляб като:

1. Дезедорант – внезаптно забелязвате, че дезодаранта ви е свършил и се чудите какво да правите, не се тревожете содата за хляб ще ви помогне. Тази съставка може ефикасно да ви помогне да премахнете влагата под мишниците. Приготовлението на новия дезодорант става бързо, просто трябва да размиете 1/8 чаеналъжичка сода в 1 чаена лъжичка вода. След това нанесете върху засегнатата област.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

2. Детоксикатор във ваната – можете да замените скъпите соли и свещи за вана с 1 чаша сода за хляб и половин чаша бебешко олио. Бързо и с достъпни продукти вие си приготвихте една изключително релаксираща вана. Едно уникално свойство на содата, е че те притежава противогъбично действие и благодарение на него тя ще ви предпази от инфекции. Прибавянето на бебешкото олио в релаксиращата вана ще придаде на кожата ви мекота и при допир тя ще е много нежна.

3. Грижа за ръцете и ноктите – ръцете са частите на тялото, които винаги са на показ и е добре те да са в изряден вид, за да се чустваме добре и да имаме самочуствие. Можете да утървете от кожичките с помощта на домашно приготвена паста от сода за хляб. За да приготвите пастата трябва да размиете равни количества сода за хляб с топла вода. След нанасяне само ще усетите как кожата на ръцете ви е умекнала, а мъртвите клетки вече ги няма.

4. Разтвор за акне – появата на акнето вържу кожата се дължи на мастните жлези, които произвеждат голямо количество себум. Произведената мазнина запушва порите на кожата и така се появяват пъпките и черните точки. Разтвора за премахването на акне се приготвя лесно, като смесим сода за хляб с малко количество вода и нанесем на засегнатото място. Не премахвайте „маската“ преди пъпката да е изсъхнала.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *