Вани с природни средства ни успокояват

Ароматните масла, особено етеричните са страшно полезни за тялото и кожата. Те притежават антибиотични, антисептични свойства  и насищат организма с витамини.

Знаем, че те не се прилагат само като козметично средство, но и като лечение. А най-простият метод за тяхното приемане са ароматните вани. Можем да продължим спи­съка за качествата на ароматните масла, като кажем, че те намаляват болката, ускоряват зарастването на раните, оказват противо­възпалително действие и влияят благотворно на нервната система.

“Фигурин

f012d__anticeluliten-masaj-vanaНапример маслото на лавандулата е с много добри антисептични свойства в ароматерапията, и е чудесно помощно средство при депресивни състояния, при умора, спомага за подобряване на настроението и про­тиводейства на мигрената и главоболието.

Различните етерни масла много бързо проникват в ко­жата и се включват в кръвотока. Така че, намазвайки ко­жата си с етерно масло, ние се лекуваме и вътрешно.

Ос­вен това в кожата се отде­лят биологично активни ве­щества, спомагащи да се за­сили кръвообращението в мускулите и органите.

Все пак обаче трябва да знаете, че тези масла не са препоръчителни и дори са противопоказни при различни възпалителни заболявания, при редица бъбречни болести, при исхемична болест на сърцето, при захарен диабет, микоза и тиреотоксикоза.

Как да си направим билкова вана с етерични масла?

Преди да се потопите в ароматната вана си вземете душ. След това добавете в напълнена с топла вода около 40 градуса, не повече от 15 капки етерично ароматно масло по желание. Преди да го капнете, може предварително да разтворите маслото по-лесно, като предварително го разредите с 3-4 супени лъжици мед, смета­на или течен сапун.

Продължителността на процедурата може да дос­тигне 25 минути, но се започва с 5 минути, като времето, постепенно се увеличава. Преди процедурата тряб­ва да сте сигурни, че нямате алергия към маслото, което сте решили да използвате. Не използвайте едно и също масло повече от 3-4 седмици, защото организмът привиква към него и ефектът отслабва.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *