Вечно млади кръвоносни съдове със сироп от чесън

Здравето на кръвоносните съдове е много важно за правилното функциониране на кръвоносната система, чрез която до сърцето и всяка клетка в човешкия организъм се осигурява непрекъснат поток на кислород, хранителни вещества, хормони и витамини. Чрез циркулацията на кръвта, в обратна посока тя транспортира отпадните продукти от обмяната на веществата. Нездравите кръвоносни съдове затрудняват тези процеси, затова за да поддържате кръвоносните си съдове млади се доверете на една стара изпитана рецепта с чесън.

сироп от чесънНеобходими са ви: 10 скилидки чесън, 10 чаени лъжички мед и 3 супени лъжици вода.

Почистете скилидките и ги пасирайте. Смесете ги в подходящ съд с меда, добавете водата и затоплете на котлона, като внимавате температурата да не надвишава 40-50 градуса, защото при по-високи температури медът губи голяма част от лечебните си свойства. Оставете сместа да изстине, след което прецедете и прелейте получения сироп в стъклено шише. Годността му е до 3-4 дена, затова не го оставяйте дълго да престоява, а го консумирайте бързо.

Демир бозан билки за бъбреци

Друг вариант за приготвяне на сироп от чесън е: намачкват се 5 скилидки чесън и се заливат с 50 мл. вода. Оставят се да престоят така един ден, за да омекнат, след което се филтрират и към тях се добавя толкова мед, колкото поеме течността. Бъркайте, докато се получи субстанция с гъстотата на сироп. Приемайте според нуждата, но не повече от 3 супени лъжици дневно.

Вечно млади кръвоносни съдове със сироп от чесън
2.5 (50%) 2 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Вечно млади кръвоносни съдове със сироп от чесън

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *