Вижте лечебни рецепти при чернодробни заболявания

Няколко универсални рецепти, които помагат при чернодробни заболявания

Начин на приготвяне и употреба – по 20 коренища от блатен аир, стръкове от полски хвощ и листа от мечо грозде и по 30 г шушулки от боб и листа от бяла бреза се смесват. 3 равни чаени лъжички от сместа се заливат с 600 мл вода и се варят 10 минути. След прецеждане се приема 3 пъти дневно по 1 чаена чаша затоплена отвара, преди хранене.

“Демир
Няколко универсални рецепти, които помагат при чернодробни заболявания!

Няколко универсални рецепти, които помагат при чернодробни заболявания!

Начин на приготвяне и употреба – по 40 г листа от мента, плодове от бял трън, стръкове от камшик, 60 г корени от глухарче, 30 г кори от зърнастец и стръкове от змийско мляко. 12 г от сместа се заливат с 500 мл гореща вода. Оставя се да ври за 5 минути и се маха от огъня. Когато изстине, се прецежда. Приема се по 75 мл преди хранене 3 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – по 50 г корени от глухарче и стръкове от великденче, по 25 г стръкове от лазаркиня и цвят синя жлъчка се смесват. 1 препълнена чаена лъжичка от сместа се добавя към 200 мл вряща вода. Ври 5 минути след което се прецежда. Това е дозата за 1 прием. Пие се по 200 мл сутрин и вечер преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *