Високото кръвно налягане може да победите с арония

Арония е едно лековито растения, което ще ви помогне да свалите високото кръвно налягане без много усилия от ваша страна.

Вече много хора си приготвят от арония компоти, нектари сладка, а дори и прекрасно вино. Плодовете на лечебното растението могат да се изсушат и да се консумират така. В аронията се съдържа завидно количество на полезния за организма витамин Р, затова тя е много предпочитана билка за лечение на разнообразни заболявания. Точно този витамин Р, от който изобилстват плодовете на растението е притежател на хипотензивно действие, което го прави незаменим подходящ за намаляване на високото кръвно налягане. Но това разбира се не са всички полезни действия на витамина, от който можете да се възползвате, защото той притежава и противосклеротично и противовъзпалително. В аронията се съдържат освен това, йод, хлорогенова киселина, фруктоза, сорбоза, желязо, магнезий и други все полезни вещества, от които организма има нужда, за да бъде здрав. В плодовете се съдържа и завидно количество от така необходимия за здравето на организма витамин С.aroniq

Високото кръвно налягане може да победите, като просто пиете натурален сок от арония. Звучи много лесно и наистина е така, защото само с малко количество сок от плодовете на това лечебно растението ще можете да понижите кръвното само за период от 14 дена.

За да се преборите успешно с високото кръвно налягане пийте 3 пъти на ден по 1/3 чаена чаша сок от арония. След 14 дена сами ще се уверите, че аронията има силата да свали кръвното налягане, а така здравословното ви състояние ще се подобри.

Демир бозан билки за бъбреци

В случай, че имате язва на стомаха или пък кръвното налягане ви е ниско не пийте от сока на аронията. Диабетиците обаче могат да се възползват от лечебната сила на плодовете на растението. Ако сте засегнати от заболяване на щитовидната жлеза отново използвате силата на аронията, защото тя ще ви помогне да се преборите и с това. Атеросклероза и бъбречни заболявания също можете да победите благодарение на тази уникална билка, която ни е дар от природата.

Ето колко много заболявания можете да победите с помощта на арония, така че не губете време, а се възползвайте от лечебната и сила и бъдете здрави.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *