Вместо лекарства за сърце – храна!

Диетолозите ни дават списък с храни, които ни дават подмладяващ ефект, който ни кара да изглеждаме много по-млади отколкото сме. По принцип храните трябва да са балансирани, за да се радваме на добро здраве. Все пак тези пет храни ни дават шанса да се пазим от сърдечно-съдови заболявания, остеопороза и хроничен стрес. Ето ги и тях:

“Фигурин

thumb (1)Домати
Доматите имат славата на мощни антиоксиданти. И има защо. Те защитават срещу стрес, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Даже и да минат през топлинна обработка, доматите не губят своите лечебни свойства. Регулират и дейността на нервната система, за което пък е виновно съдържанието на серотонин, който подобрява настроението.

Ленено масло
То е много полезно за сърцето, защото съдър полиненситени мастни киселини омега-3. Клиничните проучвания показват, че само 40 грама на ден стигат, за да се предпазим от рак на гърдата.

Зелена салата
Зелената салата спомага за доброто зрение, добрата имунна систм и здравто на костите. Освен това пази от остеопроза, както и свързаните със заболяването фрактури.

Зърнени храни
Зърнените храни осигурява на организма разтворими фибри които пък са ценни за сърцето, защото намаляват холестерола.

Сьомга, пъстърва и херинга
Всички скандинавски народи са застрашени от стрес и депресии, заради района, в който живеят. Причината, поради която да няма всеки по някой скачащ норвежец от сграда,  честото консумиране на риба.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *