Вредата на газираните напитки върху мозъка

Вредата на газираните напитки за човешкия организъм е всеизвестен факт за всеки един човек. Неблагоприятно им действие върху организма е известно дори и на децата.

1988_bigВъв вестник Daily Telegraph излезе статия, която гласи, че тези газирани напитки са наистина много вредни за организма, но и имат свойството да променят нивата на протеини в мозъка. За да стигнат до този извод екип от специалисти са направили редица изследвания с плъхове.

На всеки един от тези опитни плъхове е дадено количество подсладена вода и след като излизат резултатите сочат, че има промяна в нивата на цели 300 протеина, които се намират в мозъците им.

Учените от университета Маккуори в Сидни съветва всички хора, които приемат тези напитки ежедневно да намалят дозата, защото прекомерния им прием ще доведе до хиперактивност. Техният съвет към всеки един човек е да се приемат подсладени или газирани напитки само по изключение.

Трябва да знаете, че тези напитки увеличават многократно риска от разнообразни заболявания, като например диабет, инфаркт, напълняване, лесна чупливост на костите, рак на простата и панкреаса, мускулите отслабват, парализа и още много други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вредата на газираните напитки върху мозъка

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *