Вредните хранителни продукти за организма

Всяка една храна може да помогне на организма да се предпази от редица заболявания, но също така продуктите притежават и свойствата да влияят неблагоприятно на тялото. Специалистите са изготвили списък, в който са описани храните, с които трябва да внимаваме при консумация, защото водят до много заболявания, като например сърдечно-съдови, сериозни проблеми с храносмилателната система, наднорменото тегло и затлъстяването.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

1. Чипса е един от най-вредните продукти, които могат да попаднат в организма ни. Избягвайте неговата консумация, защото той е богат източник на въглехидрати, мазнини, оцветители и редица подобрители. Колкото по-големи количества чипс приемаме вредата за организма се увеличава.

chips-beer-cool2. Със солта трябва да се борави внимателно, защото ако се използва в прекомерни количества тя повишава кръвното налягане, спомага за натрупването на токсини и нарушава киселинно-солния баланс.

3. Ограничете до минимум и консумацията на дъвчащите бонбони, защото те също съдържат голямо количество захар, оцветители, химични добавки и заместители, които са изключително вредни за организма.

4. Не пийте газирани напитки, защото те притежават една от най-отровните за организма комбинация, която включва захар, химия и газове.

5. Препоръчително е консумацията на шоколадови изделия, сладки и бисквити също да се сведе до минимум, защото в съдържанието си тези изкушения са пълни с калории, химични добавки, генномодифицирани продукти, ароматизатори и разбира се оцветители.

6. Рядко употребявайте алкохол, защото той пречи на организма да усвои правилно всички останали полезни витамини и хранителни вещества, които попадат в организма.

7. Колкото и приятен вкус да има майонезата е добре да ограничите нейната консумация, защото тя също съдържа вредни за организма вещества, а именно растителни мазнини, въглехидрати, подсладители, оцветители и разбира се заместители.

8. Консумацията на кренвирши и салами също води до неблагоприятни последствия за организма, защото в тях има „скрити мазнини“. За да се прикрие всичко в тяхното съдържание има редица оцветители и ароматизатори. Другото важно нещо, което е добре да знаете за саламите и кренвиршите, е че почти 90% от тях са съставени от трансгенна соя.

9. Мазното месо също не трябва да присъства на трапезата ви, защото чрез консумацията му се натрупват мазнини в различни органи и всичко това ще доведе до сърдечно-съдови заболявания.

10. Дано не сте останали с погрешна представа, че макаронените изделия са полезни за организма, те са чиста химия. От специалисти в последните години са направени изследвания и е доказано, че спомагат за напълняването и са изключително вредни за човешкия организъм.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *