Вредните за организма комбинации с витамините

Приема на витамини от натурални продукти е много полезен за човешкия организъм, но трябва да сме на ясно, че в комбинации с алкохол, цигари, диети и противозачатъчни средства те влияят на тялото неблагоприятно.

В случаите, когато спазвате определена диета, за да намалите наднорменото тегло се консумира голямо количество плодове и зеленчуци. Това наистина ще ви помогне да си набавите нужния витамин С, но липсата на консумация на vitamin1разнообразни храни води до дефицит на другите витамини, като например В1, В6, А и Е. Когато диетата е предписана от специалист той задължително ще се съобрази с разнообразното меню, което ще бъде включено в нея. Не забравяйте, да консумирате разнообразни храни, като риба, месо, млечни продукти, плодове, зеленчуци и ядки в случай, че сами предприемете диета. Добре е да подправяте салатите и ястията, които си приготвяте със зехтин, царевично или слънчогледово олио.

В случай, че приемате голямо количество алкохол ежедневно със сигурност ще имате недостиг на витамините А, Е, С и В. Приемът на вино, ракия и други алкохолни напитки може да бъде полезен за организма, но само ако се употребява в разумни количества.

В случай, че приемате противозачатъчни средства най-вероятно организма ви ще има липса на витамин В6 и витамин В9. Задължително трябва да вземете адекватни мерки, защото в противен случай е много вероятно да станете агресивни, да се депресирате и стреса за вас ще е по-голям от обичайния.

“Фигурин

В случай, че сте пушач и пушете количество по-голямо от 10 цигари на ден значи имате липса на витамин С. този дефицит се дължи на никотина, защото той разрушава витамина. Освен това при повечето пушачи се наблюдава и дефицит на витамините В, Е и А. В една чаша портокалов сок се съдържа 30 милиграма витамин С, а в едно средно голямо киви има 60 милиграма. Когато един индивид не пуши нужното количество витамин С на организма е 75 милиграма, а пушачите задължително трябва да приемат двойна доза. Специалистите препоръчват на всички пушачи да консумират големи количества плодове и зеленчуци.

Трябва да сте на ясно, че можете да приемете голямо количество витамини и това ще доведе до свръх дозиране. По-голямата част от витамините не са токсични, като например тези от група В, но без В6 и Е. всички останали витамини могат да се приемат под формата на добавки, но само след консултация с лекар.

Не бива да се допуска да се предозира с витамините, защото според специалистите това подпомага развитието на раковите клетки. В случай на предозиране с витамин А ще се проявят симптоми, като гадене, повръщане, главоболие и виене на свят. Когато една жена е бременна и има липса на витамин А има голям риск от увреждане на плода. В случай, че се наблюдава предозиране с витамин В6 често се наблюдават смущения в нервната система. Предозирането с витамин С предизвиква разстройство и хората, които имат здравословни проблеми с бъбреците трябва да са изключително внимателни с витамина. Проблеми с бъбреците може да се появят при голямо количество на витамин Д в организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *