Време е да посрещнем пролетта

Макар и пролетта все още да е далеч, то показващо се отвреме на време слънце ни подсказва, че скоро ще се радваме на топло време. Ето защо ще трябва да се погрижим за кожата си след студената зима. Хапването на тежки храни още повече утежнява положението. Кожата се изсушава и придобива уморед вид. Заедно с промяната на сезоните обаче, се променят и нуждите на организма – в това число и на кожата. Ето какво трябва да й осигурим, за да се радваме на здраве и блясък заедно с топлото време, което се очаква да ни огрее.

“Демир

prolet1. Да заменим зимната кожа с пролетна с ексфолиране

През зимата процесите в тялото се забавят, за да може то да съхрани своята енергия. Спадът в обновлението на клетките води до груб и безжизнен вид на кожата. Ефективен начин да я „върнем към живот” е ексфолирането. За целта дерматолозите препоръчват да се използва гликолова и салицилова киселина, които имат свойството да разграждат мъртвите клетки. Така уморената „зимна” кожа придобива свежест и блясък.

2. Да облекчим „товара”

Покачването на температурите променя нуждите на кожата. Зимата трябва да я защитаваме с кремове, богати на липиди, които да предпазват от външните фактори, но след като се стопли времето, се променя и кожата, която започва да произвежда повече мазнини. Употребата на „тежки” кремове трябва да се намали, като на тяхно място се използват „по-леки” овлажнители.

3. Отстраняване на токсините

Бледият вид, който придобиваме през зимата, не се дължи единствено на липса на слънчева светлина. Забавеното кръвообращение, вследствие на свиването на кръвоносните съдове заради студа, също може да бъде виновник. Срещу този процес можем да се борим с помощта на спорта. Физическите упражнения могат да повишат жизнеността на кожата, стимулирайки кръвния поток.

4. Промяна на храната 

През зимните дни по-често посягаме към нишестени продукти, за да компенсираме намаленото производство на хормона на щастието – серотонин. Идването на пролетта обаче е знак, че трябва да се направят промени в хранителния режим. Тестените изделия постепенно трябва да се заменят с продукти, богати на хранителни вещества, които ще „съживят” кожата, ще подпомогнат имунната система и ще повишат енергията. Най-добрият вариант винаги са сезонните плодове и зеленчуци.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *