Всичко за гинко билоба и нейните действия

Билката гинко билоба е сред най-предпочитаните днес хранителни добавки, която полезна в умерени количества при умора на ума, при забравяне. Гинко е едно от най-старите дървета в света. То е семенно дърво, което достига височина 30 метра. Дълго време е считано за изчезнал вид в дивата природа, докато през 17ти век немски учени се натъкват на него в Китай. Дървото бива отглеждано за медицинска и декоративна цел, както и за приложение в кулинарията повече от петнадесет века. Полезното му действие за паметта се дължи на редки фотохимикали в състава на листата му, които са открити много по-късно. Дървото Гинко може да вирее и в условията на замърсен град, тъй като лесно и бързо се адаптира към различните условия и почви. Най-много се среща в Китай. У нас дървото се отглежда по-скоро с декоративна цел.

ginco_biloba_rawКакво е действието на гинко билоба?

Основното действие, което има растението гинко билоба е, че засилва кръвообращението и има съдоразширяващо действие. Увеличава работоспособността и издържливостта на хората, които извършват умствен труд и на спортистите. Намалява и холестерола в кръвта.

“Фигурин

Бързо след като е започнат приема на билката може да се наблюдава стартиране на полезното действие. Много е важно да се спазват количествата, които са разрешени за прием. По това гинкото се различава от много други билкоеи хранителни добавки. Различните производители слагат различна концентрация в една таблетка, така че понякога може да приемате от 3 до 5 таблетки дневно, a при други е достатъчна и една. Билката се продава и в пакетчета за приготвяне на запарка

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Всичко за гинко билоба и нейните действия

  1. Използвам Гинко билоба от фирма GREEN-MASTER Невероятен продукт! Чувствам се отлично, профилактиката е от особено значене поне десет години преди да се разболеем, а не един ден преди да умрем.

  2. Aз пък си купих семена от Гинко билоба и сега имам няколко фиданки от листата на които си правя чай от ИСТИНСКО Гинко, виждам и зная какво пия!!! Ако някой проявява желание, мога да го снабдя с фиданки или семена. -0899805632

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *