Ябълките помагат при бъбречни и чревни смущения

Ябълките са един невероятен природен продукт. Освен че са вкусни, те са подходящи за диети и имат множество лечебни свойства.

Едно от най-добрите качества на вкусния плод е да помага на хора с бъбречни проблеми и проблеми с отделителната система. В ябълките има съдържание на танин, органични киселини и минерални соли, които възпрепятстват образуването на големи количества пикочна киселина. Точно поради това консумацията на ябълки силно се препоръчва на хора с пясък и камъни в бъбреците.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

ябълкиРедовната им консумация повлиява лечебно и благотворно също и при възпаления на червата, а според природните лечители плодът помага както при диарии, така и при хроничен запек. В случай на диария ябълките трябва да се приемат в настърган вид. Благотворното им действие се дължи на високото си съдържание на пектин. А пектинът заедно с целуозата и киселините, са в състояние да ви спасят от хроничния запек.

Не трябва да забравяме и благотворното влияние на ябълките върху сърдечно-съдовата система. Поради богатото съдържание на витамините С и Р вкусния плод има доказано добър ефект при превенция на атеросклероза и хипертония.

Ябълките са чудесно средство за консумация за хора със затлъстяване, поради много ниската им енергийна стойност. Освен това те имат свойството да изчистват токсините от тялото. Поради това всеки може да си направи разтоварващ ден веднъж седмично, в който да консумира единствено ябълки – около 1, 5 – 2 кг. След този ден сами ще се убедите в ефекта от детоксикацията. Разтоварващия ден е изключително подходящ и препоръчителен за хората, водещи заседнал начин на живот.

Консумацията на ябълки повлиява добре и при главоболие и главозамайване.

Ябълките са изключително ценни за организма. Макар че нямат голяма хранителна стойност, те имат богато съдържание на витамини и други полезни вещества, сред които целулоза, много пектин, минерални соли (калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо) и др.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *