Ябълков оцет предпазва сърцето

Ябълковият оцет отдавна е познат с лечебните си свойства. Той помага при мигрена, диабет, артрит, високо кръвно налягане, хронична умора и много други. Консумацията на ябълков оцет предпазва и сърцето.

Ново изследване на учени от университета в Минесота в САЩ показва, че 1 лъжица ябълков оцет на ден повишава нивата на добрия холестерол.

ябълков оцетХолестеролът е жизненонеобходим за организма елемент, но твърде високото му ниво, наричано лош холестерол води до появата на усложнения, които намаляват качеството и/или продължителността на живота.

Според изследователите хората, които приемат по една-две лъжици ябълков оцет дневно в продължение на осем седмици ще повишат нивото на добрия холестерол в кръвта си. В изследването участвали 120 души. Половината от тях спазвали “ оцетената диета „, а другата половина приемали плацебо. Освен, че повишава добрия холестерол ябълковия оцет помага за по-ниски нива на кръвна захар,  понижава апетита и пречиства червата.

Ако пък ежедневно правите гаргара с ябълков оцет ще премахнете петната по зъбите си и те ще станат по-бели. Освен това оцета прочиства и бактериите в устата и по венците.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *