За артроза

Предлагаме ви няколко древни билкови рецепти, които ще облекчат болките при артроза. Те са използвани още от древните китайци. И така..

1. Смесват се равни количества листа от бреза и корени от глухарче. Две с.л. от сместа се варят в 500 мл.вода 10 мин., кисне 15-20 мин. Разделят се на 4 части и се изпиват на гладно и преди лягане. Настъргва се на ренде хрян. С получената кашичка се налагат болните стави.

2. Древна китайска рецепта при артроза: 40 цвята от латинка и 20 цвята от глухарче се заливат с 300 мл.спирт и престоява 10 дни. С нея се мажат болезнените стави. Действа укрепващо на съединителната тъкан и почти спира износването на ставният хрущял.

3. При ревматоиден артрит в много страни се използва сокът от глухарче при възпаление на ставите. Постепенно подуването на пръстите на ръцете и краката ,изкривяване на малките стави, болки при движение, чупливи и обезцветени нокти. Активните вещества се преработват в черният дроб ,като помагат за изхвърляне на токсините от организма, защото артрита е нарушение на имунитета, при което защитните сили започват да атакуват собствените си тъкани, в случая ставите.

За артроза
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *