За дълги любовни нощи и здраве

Утре е Свети Валентин и можете да внесете допълнително романтика и страст за вечерта, а и за всяка друга с чаша хубав коняк. Освен, че е изтънчена напитка конякът има множество уникални лечебни свойства. Той е богат на биологично активни вещества, които влияят благотворно на организма ни. Смята се, че напитката забавя стареенето, подобрява паметта и слуха, полезен е за зарастването на раните.

“Фигурин

чаша конякКонякът повишава мъжката потентност и това е познато още през XV век, когато крал Хенрих IV се е радвал на любовната напитка. Той пиел всеки ден преди хранене чашка коняк, смесен с жълтък от прясно кокоше яйце. Според негови съвременници това любовно „биле“ действало безотказно. Разбира се, както с всичко останало, така и с коняка не бива да се прекалява-имайте мярка.

Конякът е полезно лечебно средство при настинка. В случай, че имате кашлица вземете вътрешните преградки на 1 кг. орехи. Залейте ги с 500 мл. коняк, затворете плътно съда и оставете да престоят 7 дни, след което прецедете. От получената настойка приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Конякът помага и при зъбобол. Налейте в чаша малко коняк и добавяйте постепенно сол, като изчаквате да се разтвори, докато получите наситен разтвор. Напоете два памучни тампона с разтвора и сложете единия на болния зъб, а другия в ухото на болната страна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *