За ефективна диета включете и авокадо

Отдавна се знае за здравословните ползи на авокадото. То предпазва от рак на простатата и гърдата, полезно е за очите и сърцето. А според диетолози то помага и когато искате да отслабнете. Затова, включете в диетата си авокадо и така хем ще сваляте килограми, хем ще бъдете здрави, съветват те.
Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Консумацията на плодът намалява килограмите и същевременно подобрява всички здравни показатели. Повишава нивото на добрия холестерол в кръвта и намалява риска от метаболитен синдром, борейки се с мазнините в тялото. В резултат на това идват ползите за сърдечно-съдовата система.

avocado-oily nutritious fruitМетаболитният синдром е заболяване, което не е за подценяване. За него са характерни – повишено кръвно налягане, повишена кръвна захар, затлъстяване и др. При най-малко три от характерните показатели, на човек се поставя диагнозата метаболитен синдром.

Асоциацията „NHANES“ е провела проучване с участието на повече от 17 500 възрастни, от което става ясно, че 2% от тях редовно ядат авокадо. Установено е още, че хората, които ядат авокадо и пълнозърнести храни, консумират повече плодове и зеленчуци и по-малко захар. Хранят се с повече здравословни мазнини, фибри, витамини, магнезий, калий. Същевременно с това имат ниска консумация на въглехидрати.

Хората, които обичат да похапват авокадо тежат средно с 4 кг по-малко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *