За херпес народната медицина познава много лекове

Херпес е едно неприятно образувания, което най-често се появява около устните ни и освен, че ни прави непривлекателни причинява болка.

Най-честите причини за появата на херпес са силен стрес, уплаха или слаба имунна система, която е атакувана от заболяване. Според специалистите главната причина за появата на херпес по устните е варицелата. Когато прекарате варицелата в организма на някои хора бактерията е още жива, а точно тя предизвиква появата на херпеса. То точно една и съща бактерия е виновна за херпеса и варицелата. Когато прекарате варицела има голяма вероятност организма да не се е преборил напълно с заболяването и бактерията все още вътре и по-късно във времето когато прекарате силен стрес или имунната ви система е слаба и уязвима се образува херпес.herpes

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Можете лесно да усетите къде по устните ви ще се появи херпес, защото кожата на това става по чувствителна и усещането на слаба болка го има почти при всички. В началото на появяването на образованието ще имате малки мехурчета на устните си и след около 5-6 дена те ще се спукат, течността в тях ще изтече и накрая ще се образува коричка, която ще мине чак след около седмица, дори и повече.

Както при всяко заболяване, ако реагирате на време и вземете мерки още когато почуствате първите симптоми лечение ще бъде много по-лесно и бързо. Днес сме подготвили няколко рецепти от народната медицина, които ще премахнат херпеса. Изпробвайте и вижте сами, коя от тях ви влияе с най-голяма полза, вместо да закупувате скъпите медикаменти предлагани на пазара.

Готварската сол, която присъства неизменно в ежедневието на всички ни е един чудесен продукт, който бързо ще отстрани неприятния херпес. Просто „посолете“ херпеса с много малко сол и ще стимулирате неговото зарастване. Все пак само едно посоляване няма да свърши работа, прилагайте метода поне 4 пъти на ден.

Чесънът е универсален лечител и се изправя срещу херпеса, като го побеждава само за няколко дена. Процедурата за лечение на херпес, която се извършва с чесън е доста проста. Вземете една скилидка, обелете я и я срежете на две. След това с едната половинка намазвайте херпеса. Намазването трябва да се прави сутрин и вечер, за да може само за няколко дена херпеса да изчезне.

Содата за хляб е третото средство, което ви предлагаме за успешната борба с херпес. Нужна ви е малко вода и малко количество сода. Сложете на огъня да заври само половин чаена чаша питейна вода и когато тя е готова прибавете супена лъжица сода и веднага махнете отварата от котлона. Разбъркайте и още докато отвара е топла напоете малко памучен тампон с нея. Поставете го върху херпеса и когато изстине отново сложете тампон с топла отвара върху мястото. Ще изпитате парене, но трябва да потърпите малко, за да върнете красотата на устните си.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *