За възстановяване на косата от боледуване

Косата умира и се ражда, боледува, линее и спи зимен сън

Казват, че нищо не се губи толкова лесно, както косата. Тя също като тялото умира и се ражда, боледува, линее и спи зимен сън. Все пак най-трудно е възстановяването й. Ето защо грижите за нея никога не са достатъчни и никога не могат да ни омръзнат.

Как да имате красива и здрава коса?

Как да имате красива и здрава коса?

Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, които са доказали своята ефективност в българската народна козметика. С тяхна помощ ще върнете живота в изтощената си коса и ще подновите силите й.

Начин на приготвяне и употреба: от черния чай може да се приготвя лосион за изтощена коса. 1 препълнена супена лъжица черен чай се запарва в 200 мл кипяща вода. Престоява една нощ, прецежда се, прибавят се 200 г каймак (но не сметана!) и се разклаща добре, докато се разбие. С тази смес напояваме косата всяка вечер и я разресваме продължително (поне 100 пъти). Ако забележим, че се омазнява, сутрин можем да я изплакнем с вода.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Начин на приготвяне и употреба: конячен разтвор се употребява, когато разтежът й спре. Към 200 мл коняк прибавяме сока на 1 ябълка, сок от 1 лимон, 2 супени лъжици бадемово масло и салицил на върха на лъжичката. Трябва да се разклати добре преди употреба. Мокрят се само корените и крайщата. Изсушава се чрез разресване. Сместа има не по-лош ефект, ако се употребява и вътрешно, но задължително без салицил.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *