За здрава кожа се препоръчва зехтинов масаж

Зехтина е продукт, който често се използва в кухнята и е известен с положителните си качества за понижаване на холестерола, потискане на възпаленията и за защита от рак. Положителните качества на зехтина за човешкия организъм, обаче не свършват до тук, той се използва и за релаксиращ масаж. Масажът със зехтин също е много полезен за доброто здраве на кожата.

14349Още през IV век преди новата ера гърците са използвали зехтина точно за масаж, като много често са го смесвали с масло от розмарин за отпускане. Другата комбинация, която са използвали е с мента и този вид масаж се е правел за освежаване.

Трябва да знаем, че всеки един масаж си има предназначение и според него той може да облекчи различни болежки. Масажът със зехтин е доста често използван, защото е много лесно достъпен и безопасен за човешкия организъм. най-често този вид масаж се използва за облекчаване на болки при мускулни разтягания, ставни болки, подагра или подувания. Той се използва за лечение точно на тези заболявания поради факта, че зехтина е притежател на противовъзпалителни свойства.
В случай, че втриете зехтин добре в кожата той ще я хидратира умерено, като същевременно ще я захрани и ще я предпази от сухота, напукване, зачервяване и люспене. Масажа със зехтин е много подходящ при сухо и студено време.

“Фигурин

В зехтина се съдържат полифенолни антиоксиданти, които спомагат на кожата, като я запазват все така нежна, но и здрава. Благодарение на тези полифенолни антиоксиданти кожата остава без бръчки по лицето и появата на стрий се предотвратява.

Зехтиновият масаж може да се използва и за масаж на скалпа, защото освен хидратиране на кожата и космените фоликули е един невероятен помощник за премахването на пърхот и сърбежи по главата. Чрез такъв масаж на скалпа косата ви ще изглежда много по-бляскава и много по-лесно ще се справяте с фризурта.

За целта обаче трябва да използвате зехтин с добро качество, а другото най-важно условие е да той да бъде пресен. Не бива да забравяте, че неговото положително влияние ще се отрази най-добре на организма, само тогава когато той е пресен.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *