Упорита кашлица, тя вече не е ваш проблем

Забравете за упоритата кашлица, която се предизвиква от грип или настинка, защото днес ще ви представим рецепта за домашно приготвени таблетки за смучене.

Домашните таблетки срещу кашлица се правят само от натурални продукти, на които лечебната сила е научно доказана и е добре да се възползвате от тях. С тяхна помощ ще подобрите здравословното си състояние, ще облекчите симптомите и най-вече ще се отървете от упоритата и дразнеща кашлица.

Продуктите, от които се приготвят таблетките за смучене са лесно достъпни и присъстват в ежедневието на всеки от нас, защото са често използвани в кухнята. Дойде време и да споменем кои са тези лечебни продукти, които ще спрат кашлицата за отрицателно време. Това са мед и джинджифил.tabletki ot med

Ето и как да си приготвите таблетките за смучене у дома: в съд отделете около 300 грама мед и в друг поставете 1 супена лъжица джинджифил. Комбинирате двете съставки в подходящ съд, който поставяте на котлона на водна баня. Тази получена смес трябва да ври на слаб огън в продължение на 2 часа. Задължително е да бъркате сместа често, защото в никакъв случай не трябва да допускате да заври. Ще познаете дали лечебната смес е готова по следния начин. С подходящ прибор капвате една капка от получената смес върху гладка повърхност. В случай, че тя се разтече значи трябва да варите на водна баня още, но ако не не се разтече можете да сте сигурни, че е готова. Когато сместа е напълно готова сваляте от котлона.

“Демир

Можете да оформите таблетки във желаната от вас форма. Ще ви предложим 2 начина, които можете да използвате, за да ви улесним.

Първи вариант – разстелете получената смес срещу кашлица на гладка повърхност. Изчакайте да изстине и я нарежете на желаните от вас форми.

Втори вариант – вземете форми за лед и ги намажете с малко мазнина. След това изливайте във всяка форма по малко от сместа. Накрая забодете на всяка таблетка по 1 клечка за зъби, за по лесно изваждане.

Таблетките срещу кашлица могат да се смучат цялото семейство.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *