Задържате ли течности? Тази статия е за вас!

Задържането на течности може да доведе до повяата на физически проблеми

Водата в човешкото тяло е около 70%, която е изключително важна за доброто здраве на човешкия организъм. Но съществува и възможност тя да е причина за появата на различни физически проблеми и други нежелани резултати, като подуване на крака, ръце и корем. В българската народна медицина съществуват редица мерки, които могат да предотвратят задържането на течности, чрез употребата на билкови диуретици.

Задържането на течности може да доведе до повяата на физически проблеми!

Задържането на течности може да доведе до повяата на физически проблеми!

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват по 20 г плодове от магданоз, плодове от шипка, листа от мечо грозде, листа от бреза, коренища от пирей и цвят от слез. 1 препълнена чаена лъжичка от сместа се залива с 200 мл вряща вода. След изстиване запарката се прецежда. Това е дозата за 1 прием. Пие се 3 пъти дневно по 200 мл 30 минути преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – да се счукат една шепа тиквени семки и да се варят в 500 мл вода на тих огън за около 5 минути. След изстиване отварата се прецежда. Водата се пие като чай, а семките да се смесят с 4 супени лъжици ленено семе, попарено с вряла вода и с така получената смес да се направи лапа на кръста. Да се спи така, като кръста се бинтова.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *