Заменете кафето с други напитки

Повечето хора не могат дори да си представят да се събудят сутрин и да не изпият една чаша кафе. Чрез приема на кафето сънливостта и умората изчезват и се подобряват сетивата на човек. Кафето действа по този начин на човешкия организъм, защото в него има съдържание на кофеин. То се препоръчва силно от специалисти на хора, на който работата им е свързана с интелектуален труд.

“Фигурин

Въпреки уникалното си действие върху организма, кафето може и да му повлияе неблагоприятно. Всеки организъм може да понесе индивидуална доза от черната ароматна напитка и превишим ли я ще навредим на нервните клетки. В случай, че превишите допустимата доза кофеин органите вече няма функционират правилно. Специалистите препоръчват на хората с високо кръвно налягане и тези, които са лесно раздразними да избягват приема на кофеин.

Сега ще ви предложим разнообразие от напитки, с които можете да замените приема на кафе:

20130719163046framar_sok_ot_nar1. Чай от джинджифил – това растение е много познато на хората, заради неговите лечебни свойства. В повечето случай той се използва от хората, за да се стимулира кръвообръщението и метаболизма, обезболяващо и противовъзпалително средство. Специалистите често препоръчват приема на чай от джинджифил на хора с наднормено тегло, защото той е ефикасен за отслабване. Бременните жени могат да консумират билката без да се притесняват, че тя ще увреди по някакъв начин плода или ще навреди на майката. В случай, че често ви се гади по време на бременност спокойно можете да консумирате джинджифил и бъдете сигурни, че неговото действие е ефикасно. Може би най-важното свойство на билката е да се справя с умората, отпадналостта, сънливостта и апетита. Можете да си приготвите чая от джинджифил, като поставите в съд чаша вряла вода и после добавите смлян корен от билката. Времето за варене е 5-7 минути. Този чай е един много добър заместител на кафето и се препоръчва силно.

2. Зелен чай – в зеления чай също има кофеин, макар и в по малки количества той също може да ви помогне на се разсъните. Учените са доказали, че този ароматен чай действа благоприятно на човешкия организъм, защото освен кофеин в него се съдържат и катехини, които са изключителни антиоксиданти. Те могат да помогнат на организма да се пребори с много заболявания.

3. Лимонова напитка – след като изпиването на сутрешното кафе вие се чувствате пълни с енергия, но след известно време отпадналостта се завръща с нови сили. Можете да избегне това с прием на лимонова напитка. За да си я приготвите е нужно в една чаша вода да изстискате сока на половин лимон. В случай, че напитката ви е много кисела спокойно можете да си добавите и захар, за да подобрите вкуса и.

4. Сок от нар – можете да използвате този сок за разсънване, защото той е един от източниците на енергия. Той е изключително полезен и за бременни жени, защото в съдържанието му присъстват много видове витамини полезни за организма. Можете да приемате сок от нар в случай, че имате нисък хемоглобин, защото помага за неговото увеличаване. Той спомага на сърдечно-съдовата система да функционира правилно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *