Запарка от метличина срещу аритмия

Доста често промяната на времето оказва негативно влияние на нашето настроение. Това от своя страна се отразява на здравето на сърцето, а ако добавим и стреса от ежедневието ни, положението става още по-зле и стигаме до пристъпи на аритмия.

За щастие в такива случаи не е необходимо да стоим и да чакаме аритмията да отмине от само себе си или да приемаме медикаменти. Има билки, които ефикасно могат да ни помогнат и една от тях е метличината.

аритмияЗалейте 1-2 супени лъжици цвят от метличина с 200 мл. вода и сложете на котлона, докато водата заври. След това свалете съда от огъня и оставете билката да се запари за 1 час. Прецедете и приемайте от запарката по 1/4 чаена чаша 3 пъти на ден 10 – 15 минути преди хранене.

За същата цел можете да използвате и билката дилянка. В 300 мл. вода сварете 15 гр. корени или стръкове от билката и оставете да престои 3 часа. Прецедете и приемайте от запарката един път на ден, преди хранене.

Можете да си приготвите и билкова комбинация от глог, страхливче и лайка. Сипете една супена лъжица от сместа в чаша и залейте с гореща вода. Оставете билките да киснат един час, след което прецедете и приемайте три пъти на ден, по една супена лъжица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *