Здрава имунна система с мед и коприва

Копривата и меда ще стимулират защитните сили на вашата отслабнала имунна система през зимата, а това е важно за пролетния сезон, защото тогава се „лепва“ най-лесно настинката.

Променливото време на пролетния сезон често е причина да настинете и дискомфорта е на лице, защото кашлицата, запушения нос и умората, които са ви налегнали ви пречат да се наслаждавате на красотите отвън. За да избегнете настинката е добре да си направите този лек от коприва и мед, който ще стимулира защитните сили на вашата имунна система, защото в него ще има достатъчно ценни вещества за да ви предпазят.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Здрава имунна система с мед и коприва

Здрава имунна система с мед и коприва

Препоръчваме рецептата за страдащите от анемия, защото тя е богата на полезни вещества, които ще спомогнат при лечение на това заболяване. Анемията предизвиква симптоми, като отпадналост, трудно концентриране и доста бързо изморяване. Чрез консумацията на коприва и домашен пчелен мед организма ще се подсили и нужните вещества, които се борят с анемията ще бъдат набавени от натурални продукти, а по-добре от това няма накъде.

За лековитата сила на меда няма да говорим много, защото всички знаем колко ценен продукт е той за човешкия организма. Копривата е един от най-богатите източници на ценния минерал желязо. Но в нейния богат набор от ценни за човешкия организъм вещества има и цинк, бета-каротин, витамините Е и С, калий, минерали и хлорофил.

Сега е сезона на копривата, наберете връхчетата на зеленото растението и подсилете защитните сили на вашата имунна система. Не пропускайте момента, само така ще сдобиете със нови сили без да има нужда да приемате хапчета.

Наберете си 50 връхчета от лековитата и полезна коприва и ги измийте по течащата вода на чешмата. Налейте в тях малко вода и ги оставете да престоят за малко време така. В съд от стъкло изцедете пресен кисел сок от един лимон. Към него добавете сместа от копривата и накрая сложете 3 лъжици за супа от пчелния домашен мед. Разбъркайте и приберете в хладилника за съхранение, като затворите съда с похлупак. Консумирайте по една лъжица 6 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *