Здрави бъбреци с помощта на натурални храни

За да подобрите функциите на бъбреците си не е нужно да приемате шепа с лекарства, а просто трябва да консумирате натурални продукти, като чесън, лук, ябълки и зеле.

За да произведат количеството урина, което трябва да се отдели от организма – 2 литра бъбреците трябва да филтрират над 200 литра кръв за периода от едно денонощие. Можете да поддържате бъбреците в добро здравословно състояние, като подтиквате филтрите им да функционират на максимум, като консумирате натурални храни, които ще окажат благоприятното си влияние върху организма ви. Специалистите препоръчват консумацията на:

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

home~8pIP7O~B6eIJO_j1. Кисело и прясно зеле – в Полша специалисти са направили редица изследвания, които сочат, че консумацията на сок от кисело и прясно зеле помага на бъбреците да се пречистят от натрупаните токсини. Експериментите били направени с мишки, като им се давало да консумират сок от киселото и прясното зеле. След като резултатите са на лице се установява, че енергичността на ензимите глутатион S-трансфераза и NAD(P)H:кинон оксидоредуктаза 1 се увеличава значително, което означава, че сока е проявил своите положителни свойства. В British Journal of Nutrition миналата година през месец ноември била публикувана подробна статия чрез която населението се запознава със свойствата на сока от кисело и прясно зеле.

2. Чесън – в случай на оскъден кръвен поток или травми чесъна се оказва едно незаменимо натурално лекарство, защото помага на бъбреците да възстановят функциите си. Когато запасът от кръв към бъбреците започне да се възстановява, след като е преминал периода на недостатъчното кръвоснабдяване се нарича исхемично-реперфузионна травма. През този период може да се породи възпаление на засегнатите тъкани, което разбира се е неблагоприятно за организма. Тук също са направени опити с животни, при които е предизвикана бъбречна антиоксидантна активност и 45 минути, след консумирането на чесново масло се наблюдава понижено кръвоснабдяване. Възстановяването на кръвния поток и правилното функциониране на бъбреците се наблюдават в следващите 6 часа. В Renal Failure през 2010 година януари месец са публикувани всички подробности около направените опити, за да може те да са достъпни за всички хора.

3. Лук – тук също са направени опити с животни и по-точно с плъхове, като в период на една седмица те са консумирали екстракти от лук и чесън и след това били подложени на кадмий. Всеки един от плъховете, които получили за консумация екстракт от чесън и лук има положителен ефект, като той се изразява във възстановяването на нивата на антиоксидантите супероксид дисмутаза, глутатион и каталаза. При направените изследвания са наблюдавани различни свойства на чесъна и лука, като високите дози на лука са по-ефективни от ниските, а при чесъна става обратното – ниските дози са по ефективни отколкото високите. Всички подробности около направените изследвания са били публикувани в декемврийския брои на списанието Biometals.

4. Ябълки – препоръчително е всеки ден да изяждате по една ябълка защото тя ще ви помогне, като подобри функциите на бъбреците. И тук изследването е направено с затлъстели плъхове, като те били подложени на хранителна диета, в която съдържанието на ябълките било 20%. Резултатите сочат, че тази хранителна диета помогнала за намаляването на холестерола и триглицеридите, а също така тя е помогнала за отделянето на токсина малондиалдехид, който всъщност е продукт от окисляването на липидите. Следващият етап, който бил наблюдаван е намаляването на нивата на протеините и глюкозата в урината. В Journal of Nutrition през юли 2012 година са публикувани всички подробности за направените изследвания и положителната полза от ябълките за функционирането на бъбреците.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *