Здраво сърце и перфектно зрение с фурми

Здравото сърце и перфектното зрение не са единствените неща, на които фурми влияят благоприятно, защото чрез тяхната консумация увеличавате дневната си енергия, ще намалите кръвното налягане, ща спрете диарията, помогнат на зъбите ви да са здрави и ще окажат въздействие върху теглото ви, като го намалят.

Фурмите са едно сладко изкушение плод на финикова палма, които имат богато съдържание на въглехидрати, минерали, антиоксиданти и витамини. Количеството желязо, което съдържат фурмите е голямо и се препоръчват за консумация на хора страдащи от анемия. Само в 100 грама от тях можете да си набавите повече от 10% желязо, което ви е нужно на ден.furmi

“Демир

С напредването на възрастта зрението отслабва, а вие можете да го запазите само с консумацията на фурми. Те въздействат благоприятно върху това така важно сетиво, защото в съдържанието им има заексантин и лутеин. Комбинацията от тези 2 вещества спомагат на зрението, като го запазват и дори подобряват. С консумацията на сладките плодове не само запазвате доброто си зрение, но и се предпазвате от заболявания на очите. Яжте ги всекидневно и хем ще се наслаждавате на приятния им вкус, хем ще имате ползи и за организма.

Сладките фурми са незаменим лек, който спомага на организма да абсорбира храната с по-бързи темпове. В случай, че имате мързеливи черва се препоръчва да използвате формите, като средство „за тяхното събуждане“. Стимулирайте функциите на червата, като вземете чаша вода и в нея потопите няколко сладки плодчета. Когато навън се скрие слънцето и се пригласяте да си легнете просто изяще натопени фурми. Сокът, който се е отделил ще помогне да събудите червата и те започнат да изпълняват функциите си качествено.

Когато си похапвате сладки фурми те насищат организма и не чувствате зверски глад. Препоръчват се от много специалисти, когато се налага диета, защото богатото им съдържание от полезни вещества насища човешкия организъм. все пак не бива да преяждате с тях, защото не трябва да пропускаме да отбележим факт е, че имат богато съдържание на захари. Преяждането с фурми може да доведе до обратният ефект и да качите някое килце вместо да свалите излишните.

Зарадвайте сърцето с една силна енергийна напитка, която ще подобри неговите функции. Вземете няколко фурми и ги потопете в чаша вода преди да си легнете да спите през нощта. Когато на сутринта се събудите отстранете семките на сладкото изкушение и ги смелете блендер заедно с водата. Разделете получената течност на няколко части и я изпийте по-малко през деня.

За да намалите до нормите кръвното си налягане на ден консумирайте по 25 фурми, защото в тях има завидни количества от минерала, калий, а малко съдържание на натрии. Магнезият, който се съдържа в тях е особено полезен за разширяването на кръвоносните съдове, а това само може да подобри състоянието на кръвното налягане.

Смесете вкусните фурми с малко мляко и ще се заредите с нужната енергия, защото в тези сладки се съдържа захароза, глюкоза и фруктоза. Храната е с минимално количество на калории, но за сметка на това енергийната и стойност е доста висока.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Здраво сърце и перфектно зрение с фурми

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *