Здраво сърце с чай от глог

Много ефикасно средство срещу сърдечносъдови заболявания са плодовете и цветовете на червения глог.

Чаят, който се приготвя от глог може да се приема, както от възрастни, така и от деца без да има неблагоприятни последици от него в зависимост от възрастта. Чаят от черен глог се среща рядко, но той е с много по-силни лечебни свойства от червения. Цветчетата на черния глог са събрани на кичури и цъфтят по-късно от червения, а плодовете му са по-сладки.

Демир бозан билки за бъбреци

В глогът има биологичноактивните вещества, като например проантоцианидинът, който спомага на сърдечната дейност, успешно разширява коронарните съдове и така засилват кръвооросяването на сърдечния мускул и на съдовете, които захранват сърцето. Всяка една приготвена отвара от глог помага за регулирането на кръвното налягане. Все пак не бива да 001393818си мислите, че само с една чаша чай от глог ще подобри функциите на организма. За да се постигне това ще бъде нужно да приемате чая поне няколко месеца, но ефекта ще бъде дълготраен. Все пак когато започнете да го приемате веднага това ще се отрази благоприятно на организма, като се повиши работоспособността и ще отшумят тежестта и стягането в сърдечната област.

Когато приемате глог не бива да се притеснявате, защото до сега не са наблюдавани странични ефекти. Той е много подходящо средство за прием при склеротични промени на сърцето, защото то става чувствително към интоксикации с дигиталисови гликозиди. Тези продукти в повечето случай се предписват при сърдечни заболявания.

Препоръчително е да приемате глог преди и след инфекциозни заболявания, защото той е един естествен лек за засилване на сърцето.

Специалистите препоръчват и неговия прием в случай на дълго безсъние, лесна раздразнителност или световъртеж. Можете да го приемате и и за отстраняване на нарушенията на мозъчното кръвообръщение.

Можете да си приготвите чай от глог, като запарите в 500 милилитра вода 3 супени лъжици от билката. След това трябва да го оставите да престои за около 15-20 минути, като през това време е нужно да го разбърквате 2-3 пъти. Преди прием трябва да го прецедите. Можете да използвате мед или глюкоза за да го подсладите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *