Здравословните ползи от кестени

Днес вече са доказани здравословните ползи на кестени върху човешкия организъм, така че не се тревожете вместо топъл чай и гореща супа да си хапнете печени кестени.

Кестените са известни със своите незаменими хранителни качества, като едни от най-популярните им предимства са, че имат ниско съдържание на мазнини, но въпреки това имат голяма хранителна стойност. Освен това са един богат източник на фибри и затова кестените се препоръчват за консумация яри спазването на много здравословни диети.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

marone

Кестените са един богат и натурален източник на рибофлавин, а той спомага за подсилване на имунната система и е много важен за метаболизма. Също така в тях се съдържа и веществото тиамин, което е жизненоважно за разграждането на мазнините, за растежа и функциите на сърцето и нервната система.

Кестените са наистина едни добри източници на здраве, но за лечебни цели се използват и листата на дървото. Най-често намират приложение при лечение на треска и висока температура.

В сурово състояние кестените имат много тръпчив вкус затова е нужно те да се консумират след обработка. Най-често те се консумират изпечени, но също така можете да ги приготвите и като ги сварите или задушите.

В Япония, Китай и Южна Европа кестените са често използвана култура, защото в тях има високо съдържание на нишесте. Много хора приготвят хляб от тях, защото те са богат източник н фибри. В сладкарските изделия кестените също намират приложение в кремовете, пълнежите и глазурите на тортите. Като хранителна добавка се използват и при приготвянето на ризото, яхния, телешко и пилешко месо.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *