Зехтин и чаено дърво при херпес

Херпесът е често срещан проблем сред малки и големи. Той е вирусно заболяване, с което са заразени много хора. Повечето дори и не подозират това, тъй като той се проявява много рядко при хора с добра имунна система.

Неприятната поява на херпес върху устните най-често се дължи на отслабен имунитет, излагане на прекалено горещ или прекалено студен въздух, преумора и стрес, различни простудни заболявания. А ето и как да се справите с него с помощта на чаено дърво и зехтин.

херпесНаправете смес от 2 чаени лъжички зехтин и 4 капки масло от чаено дърво. Потопете клечка за уши в сместа и намажете херпеса. Повтаряйте процедурата 4 пъти на ден.

Чаеното дърво има мощни антисептични, противогъбични и антивирусни свойства. Освен това има и имуностимулиращо действие. Зехтинът пък има омекотяващо действие.

Друг вариант за лечение на херпес е като кипнете 200 мл. вода и след като я свалите от котлона добавите 3 капки масло от чаено дърво и 2 капки зехтин. Изчакайте сместа да изстине и облейте устните си с нея. Два пъти през деня мажете херпеса с тази течност с помощта на клечка за уши, а вечерта отново облейте устните.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *