Зеленчуците се грижат за нашата красота

Всяка жена, която иска да има перфектна кожа на лицето, може да постигне това с помощта на някои зеленчуци. Вижте кои са те и с какво са полезни.

Морковите са най-доброто натурално средство, което прави кожата ни красива. Те имат изключително високо съдържание на витамин А, кой­то подпомага здравината и пиг­ментацията на кожата. Освен това имат и богато съдържание на витамин С и Е, които свързват свободните радикали и предпазват от ста­реене. Освен върху кожата, морковите имат благотворно влияние и върху лигавиците.

“Фигурин

морковиКраставиците отдавна са познати като козметично средство. Основното им приложение е като се налепят по кожата на лицето и шията. Тяхното действие придава нежен тен и красота. Консумацията на краставиците също има полезно козметично действие – отнема прекаленото ко­личество мазнина под кожата.

Консумацията и външната употреба на доматите също има благотворно действие върху кожата. Те са богати на вита­мини С и Е, а също и на много ценни минерали.

Картофите пък са богати на протеини , а също и на витамините С и Е. Поради това оказват благотворно влияние на кожата. Освен това са особено важни за пушачите, защо­то ежедневната консумация на 100 гр. картофи на ден намалява риска от рак на белия дроб. Затова, ако не можете да се откажете от цигарите, то поне приемайте кар­тофи, приготвени както ви харесва.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *