Зеленчукови сокове за пречистване на организма

Можем да пречистим организма си от отровите чрез най-различни варианти – разтоварващи диети, глад, пречистващи процедури, консумация на постна храна и т.н. Прясно изцедените сурови сокове са един от най-ефикасните методи за изчистване на организма, които освен това оказват и лечебно въздействие.

“Демир

Ако и вие решите да се изчистите от натрупаните токсини, то най-добре е да се подложите на диета, състояща се единствено от 2 литра прясно изцедени сокове на ден. Вижте кои сокове спомагат за пречистването на всяка определена област.

пречистване на организмаСок от моркови
Както знаете, богатите на каротен моркови са изключително полезни за зрението. Освен това консумацията на сок от моркови поддържа съпротивителните сили на организма, помага срещу остеопороза и счупвания. Неговата консумация е препоръчителна дори и за бебетата.

Сок от целина
Има изключително благотворно влияние при шипове и камъни в бъбреците. Особено полезен е ако отлаганията са от калциеви оксалати. Тъй като спомага изхвърлянето на тези отрови, сокът от целина се препоръчва и за усилване на мъжката потентност.

Сок от коприва
Копривата има свойството да пречиства кръвта и действа регенериращо на организма. Нейният прием под формата на сок е най-полезен при възстановяване след операции и тежки болести.

Сок от червено цвекло
Той, както и копривата, има пречистващо кръвта действие. Неговата консумация е препоръчителна за хора, преминали през агресивно лечение и продължителни антибиотични курсове, тъй като способства организма да се отърве от тези отровни натрупвания.

Сок от магданоз
Препоръчва се при бъбречни страдания и анемии, а също и като афродизиак. С него обаче не трябва да се прекалява. Приема се точно по 50 мл. дневно и е противопоказен при бременни жени.

Сок от чушки
Неговите полезни свойства се проявяват най-вече при не добро състояние на косата и ноктите.

Сок от картофи
Консумацията на сок от прясно изцеден картоф успокоява стомашните болки при гастрит. При високо кръвно се препоръчва приемът на 50 мл. 2-3 пъти дневно преди хранене.

До тук се запознахме с лечебните свойства на зеленчуковите сокове, но ако искате просто профилактично да пречистите организма си, най-добре е да направите комбинация от сурови сокове. Освен че ще ви помогне, коктейлът ще ви даде нови сили и ще ви презареди с енергия.

Счита се, че най-ефикасната комбинация е тази от червено цвекло, моркови, целина, ряпа и картофи. Изцеждат се соковете от 300 гр. червено цвекло, 100 гр. моркови, 100 гр. целина, 100 гр. черна ряпа и сока от един картоф. Препоръчително е, докато организмът привикне, няколко дена да се започне с 50 гр. от червеното цвекло, като разликата в грамажа се допълва с моркови, след което грамажа на цвеклото се увеличава постепенно. Коктейлът от сокове се приема на малки порции през целия ден, като до обяд се отпиват около 15 глътки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *