Зелени зърна кафе свалят килограмите

Проведено е проучване, което е установило, че екстракт от зелени зърна кафе спомага за свалянето на излишните килограми. Джон Винсън от Университета на Скрентън в Пенсилвания казва, че всекидневната употреба на таблетки с екстракта, както и спазването на здравословен хранителен режим с ниско съдържание на мазнини и редовна физическа активност, е безопасен, ефективен и евтин начин за отслабване.

зелени зърна кафеВ изследването са участвали 16 души на възраст между 20 и 30 години, със затлъстяване. Те са приемали 1 050 милиграма екстракт от зелени кафеени зърна дневно. За период от 22 седмици учените са наблюдавали хранителните им навици, сърдечния ритъм, режима на упражнения, телесното тегло и кръвното налягане на доброволците. В края на проучването резултатите показали, че участниците са свалили средно по 7-8 кг.

Неизпечените зърна кафе имат и други ползи. В тях има съдържание на полифеноли, които имат 2 пъти по-силен антиоксидантен ефект от зеления чай и екстракта от гроздови семки.

Консумацията на чаша кафе от зелени зърна оказва ободряващ ефект върху организма, повишава физическите възможности, помага за намаляване на умората, като същевременно стимулира ума и подобрява способността за концентрация.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *