Звездни диети с пъпеш

И звездите са хора. И те пазят диети. И някои са почти толкова лесни и достъпни от финансова гледна точка, че всеки може да ги направи. Ето как отслабват или се поддържат някои от най-известните модели и актриси.

Известният модел Кристи Бринкли – Тя все още е ангажирана и работи за големите модни къщи. Ето защо нейното хранително меню основно е съставено от вегетариански продукти, плюс малко печена риба като компромис. Известна е и със страстта си към малките сладки картофчета. Когато има за цел да отс­лабне бързо, само за броени дни, си има трик: преминава само на течна диета с плодови сокове и пюрета от различни зелен­чуци.

“Демир

merene_dupeСинди Крауфорд – Топ моделът от 90-те педантично следи приема­ната храна да не надвишава 300 калории дневно. След това си избира за всеки ден по 9 различни ястия (напри­мер 4 х 50 или 3 х 100 кало­рии) като прави тежък избор между пресните салати и шунката с пъпеш. Понякога тя слага чертата в края на деня на цели 900 калории, но не се сърди на себе си. Закуската й се състои от мюсли и плодове. Никога не забравя, че най-добра за об­мяната на веществата е топ­лата храна.

Актрисата Уинона Райдър – извайва фигурата си с мно­го спорт и твърда програма на хранене. От понеделник до сряда яде само плодо­ве, а след средата на сед­мицата си разрешава су­пи, салати и любимото си бяло вино.

Ето нейната рецепта за:

САЛАТА ОТ ПЪПЕШ СЪС СИРЕНЕ И БОСИЛЕК

Продукти: 600-700 г пъ­пеш, 150 г леко обезсолено сирене, 1 малка връзка бо­силек, 2 с. л. белени слън­чогледови семки, 2 с. л. зехтин, 2 с. л. лимонов сок, 2 с л. захар, черен пипер

Почиствате и нарязвате пъпешът на малки кубченца. Нарязвате и сиреното на кубчета, а зехти­нът, лимонът, захарта и черният пипер се разбиват на гладък сос и се изсип­ват върху пъпеша. Поръсва се със ситно нарязан босилек.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *